IJSTIJD THIALF – maart 2018

Afgelopen zondag (25 maart 2018) was het dan eindelijk zover. Het was de dag van de super gave show IJSTIJD. Een show georganiseerd vanuit KCT, Entertainment on Ice en heel veel lieve, leuke en enthousiaste vrijwilligers. Zonder deze mensen was het niet gelukt! 

Even in het kort:

De voorstelling IJSTIJD Thialf is een fantasieverhaal over schaatsen. De ijsmeester van Thialf deelt herinneringen met het publiek en belandt in een bijzondere droomwereld vol fantasie. Hij begint aan een bizar avontuur om de ‘ijstijd’ terug te vinden. Hierbij komen alle schaatsdisciplines langs (denk aan shorttrack, ijshockey, curling, schoonrijden en natuurlijk ook kunstschaatsen) in bizarre verschijningen en met bijzondere combinaties, maar al met al een feestelijk en muzikaal geheel. 

Dat het project is uitgegroeid tot een Iepen Mienskips voorstelling in het kader van Leeuwarden-Friesland, culturele hoofdstad EU 2018 blijkt wel uit het feit dat er inmiddels zo’n 120 deelnemers verbonden zijn aan IJSTIJD Thialf. Ongekend! en dàt in zo’n korte tijd op poten gezet. We zijn enorm trots dat onze partners in ice-crime Thialf, MHB Event Facilities, Kunstschaats Club Thialf, Ateliers Majeur, Heerenveen n’ Gouden Plak het Heerenveens Muziekcorps, Shorttrack Club Thialf, Unis Flyers, de Pronkriders, Curling Club Friesland, Jeugdcircus Saranti, GVStanfries en acteur Rudi Stuve op ons initiatief ingegaan zijn om aan de voorstelling deel te nemen. 

Met meer dan 1500 bezoekers kunnen wij met z’n allen terug blikken op een hele leuke, gezellig en geslaagde showdag! Ik wil iedereen die heeft mee gewerkt aan IJSTIJD nog een keertje bedanken want wat was het een top dag!! 

Met dank aan: 
KCT: www.kcthialf.nl
Entertainment on Ice: www.entertainmentonice.nl
Fotografie: Gewoan Dwaan
en natuurlijk Thialf! www.thialf.nl