“Wat wil je later worden?”

“Wat wil je later worden?” of “wat is jouw droombaan?” Dat zijn de welbekende vragen die je krijgt als je een vervolgopleiding moet kiezen. Nou, ik zal je eerlijk zeggen; stiekem weet ik heel goed wat ik wil worden en wat mijn droombaan is maar de weg die ik moet bewandelen om op die plek te komen, die weet ik niet precies. 

Wat ik wel weet, is dat mijn interesse ligt bij de mediawereld. Mijn toekomstige rol in de media zie ik vanaf dat ik jong ben al helder voor me.
Al geruime tijd droom ik ervan om mooie televisieprogramma’s te maken en te presenteren. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar het maken van reisprogramma’s zodat ik interessante plekken en interessante mensen kan laten zien. 

Als 14 jarige kreeg ik de mogelijkheid om met Edukans naar Ethiopië te gaan. Mijn rol tijdens die reis was verslaggeefster en fotografe. Die reis heeft enorm veel indruk op mij gemaakt. Ik vond het onwijs leuk om mijn bijzondere reis via foto’s en verhalen in een presentatie met anderen te delen. 

The reflection in the eyes of this Ethiopian child

The reflection in the eyes of this Ethiopian child

Door mijn oprechte interesse in mensen en de manier waarop ik gesprekken voer, zijn mijn gesprekspartners makkelijk bereid om zich open te stellen. Deze eigenschappen zullen mij bij het maken van allerlei programma’s goed van pas komen en zeker bij het maken van documentaires. 

De combinatie van informatie overbrengen en entertainen vind ik erg boeiend. In de tijd waarin wij nu leven is een wereld zonder media & internet ondenkbaar. Sinds de komst van internet is de wereld veel ‘kleiner’ geworden. Je kunt nu niet alleen het nieuws uit Nederland volgen, maar je zou ook het nieuws uit India kunnen volgen, mocht je dat willen. 
De kennis van de mensheid gaat vooruit en dan met name op technisch gebied. Ik denk dat het ook erg belangrijk is dat de basiskennis over de bevolking en de rest van de wereld beter wordt. 

Een jaar geleden ben ik begonnen met het maken van video’s voor mijn eigen Youtube kanaal. Hierdoor weet ik dat ik het maken van filmpjes ontzettend leuk vind en dat ik erg graag meer wil leren over het regisseren en produceren van video’s. De nieuwsgierigheid naar informatie over de gang van zaken achter de schermen en voor de camera is groot en ik kan niet wachten om hier meer over te leren! 

Ik zou het geweldig vinden om iedereen in Nederland een stukje kennis bij te brengen over de wereld waarin wij leven. Er zijn dus meerdere rollen in de media die mij aanspreken. De rol die mij voor nu het meeste aanspreekt in de media, is de het presenteren van mooie, leuke maar vooral interessante programma’s. 

Ik ben erg nieuwsgierig naar alles wat onze wereld te bieden heeft.

Shoot Def

Links:
Edukans: www.edukans.nl
YouTube kanaal: www.youtube.com -> Search -> Sterre van der Gouw